Gode Råd
Valg af leverandør

Den mest kendte søgeportal efter leverandører er Alibabba.com, men der findes også mange danske agenter der lever af at henvise kunder til deres netværk af leverandører i Asien.
Agenterne kan forhandle nogle gode priser til/for dig, men tager selvfølgelig en del af gevindsten som betaling for deres indsats. Til gengæld har man ofte stører sikkerhed for god kvalitet og at man ikke at blive snydt.
 
Importørregistrering
 
Når din virksomhed skal registreres, så husk at krydse af at i gerne vil import registreres i rubrik 9. For at undgå at skulle betale tolden inden varerne kan udleveres skal man vælge SKAT’s sikkerhedsstillelsesordning hvor man betaler 2,5 promille af toldbeløbet.
 
 
Leveringsbetingelser
 
Køb altid dine varer FOB eller Ex-Works  (INCOTERMS)
Mange leverandører oplyser billig CIF pris når der handles første gang MEN PAS PÅ for det kan komme til at koste dyrt når forsendelsen kommer til Danmark.

 
Toldsatser og nødvendige dokumenter
 
Baseret ud fra varens art skal der betales told ved ankomsten til DK, og du kan selv prøve kræfter på SKAT’s eVita (find vores link under værktøjer). Du kan også spørge os, en speditør eller SKAT (Tlf.: 72221212) til råds. En god indikation kan være at spørge din leverandør hvilken varekode (HS Code) de bruger når de sender/udfører varerne, men det er ikke ensbetydende med at koden er den der skal bruges til indfortoldningen i DK.
 
 
Transportomkostninger
 
Det vigtigste for at kunne få en pris på en transport, er hvor meget din forsendelse vejer (KG) og fylder (CBM) når de er pakket, samt hvilke betingelser (INCOTERMS) du har. Så husk altid at spørge/forhandle om dette inden du spørger om pris hos en speditør. Vi sidder også klar til hurtigt at kunne give dig et overblik over omkostningerne hvis det skulle have interesse.